Image description
Tiramisu Valentina

Tiramisu

  • Enostavno (Težavnost)
  • 0 (Ocena uporabnikov)
  • 0 (Uporabnikov je dodalo recept v kuharsko knjigo)
  • Natisni
  • Povej naprej

Za 4 osebe

Sestavine recepta

  • jajčni biskvitni piškoti: 250 g
  • kava, instant: 1,5 dl
  • liker, Amaretto: 0,5 dl
  • rumenjak: 4
  • sladkor, beli: 150 g
  • vanilijev sladkor: 1 vrečka
  • mascarpone: 400 g
  • sladka smetana: 2 dl
  • kakav v prahu: za posip

Ključne sestavine

Priprava

Sladko presenečenje, ki ga lahko pripravite sami - Tiramisu kot ga pripravi Valentina Smej Novak. Tiramisu je sladica za odrasle, saj vsebuje kavo in alkohol. Očitno skuša biti zvesta pomenu svojega imena, da “nas dvigne”...

Rumenjake in sladkor združimo v kovinski skledi, nato pa jo poveznemo čez lonec z vodo, ki nežno vre in med stepanjem segrevamo. Po približno 7 minutah odstavimo, dobiti bi morali gosto, svetlo peno, vročo na dotik. Odstavimo, nekoliko ohladimo, nato dodamo maskarpone in vanilin sladkor ter z mešalnikom temeljito stepemo. Posebej čvrsto stepemo sladko smetano. Oboje združimo v rahlo kremo.

Tiramisu zlagamo v visok kvadraten keramičen ali steklen model. Kavo in žganje združimo. Piškote na hitro pomočimo v mešanico, nato jih drugega ob drugem zložimo po dnu pekača. Nikar ne pretiravamo z namakanjem, piškoti ne smejo biti razmočeni. Plast piškotov prekrijemo s polovico maskarponejeve kreme, ki jo nato prekrijemo s še eno plastjo s kavo prepojenih piškotov, prekrijemo s preostalo kremo, po vrhu pa debelo potresemo s kakavom.

Nazaj na vrh

Komentarji

Za oddajo komentarjev morate biti prijavljeni.