Image description
Dušeno rdeče zelje z višnjami Andrej Goljat

Dušeno rdeče zelje z višnjami

  • Enostavno (Težavnost)
  • Jesen (Sezona)
  • Zima (Sezona)
  • 0 (Ocena uporabnikov)
  • 2 (Uporabnikov je dodalo recept v kuharsko knjigo)
  • Natisni
  • Povej naprej

Za 6 oseb

Sestavine recepta

  • maslo: 2
  • rdeče zelje: 800 g
  • jabolka: 150 g
  • sok: 1 limone
  • čebula: 150 g
  • sol
  • poper, sveže mleti
  • med: 1
  • cimetova palčka: 1 kos
  • brinove jagode: 6 kosov
  • nageljnova žbica: 2 kosa
  • konjak: 2
  • vino, rdeče: 2,5 dl
  • voda: 2,5 dl
  • vložene višnje: 1/2 kozarca
  • tekočina višnjevega kompota: 1,5 dl
  • gustin : 1

Ključne sestavine

  • rdeče zelje
  • cimetova palčka
  • vino, rdeče
  • vložene višnje

Priprava

Opis slike
sestavine

Olupljeno jabolko, narezano na kocke, pokapamo z limoninim sokom in zelje narežemo na rezance.

V kozici na maslu prepražimo čebulo, da postekleni. Primešamo zelje in jabolko, posolimo in popopramo.

Opis slike

Dodamo med, cimetovo palčko, brinove jagode, nageljnovi žbici, konjak, vino in vodo in na blagem ognju dušimo 25 minut. Med dušenjem po potrebi dolivamo vodo.

Opis slike

Dušnemu zelju dodamo izkoščičene višnje iz kompota in 1,5 dl tekočine višnjevega kompota ter kuhamo še 25 minut. Mešamo zelo previdno, da se višnje ne zdrobijo, na koncu zelje zgostimo z gustinom, ki smo ga razredčili z jedilno žlico vode, dobro prevremo in ponudimo.

Opis slike
Nazaj na vrh

Komentarji

damiraskansi
damiraskansi,

Mediteran, ali vsaj predeli tik ob morju, ne pozna rdečega zelja. Več let sem iskala pravi recept za pripravo le-tega.Hvala mojstru Goljatu na njegovm prispevku. Recept smo danes poskusili, imela sem maraske (čudovito autohtono sorto višenj iz Dalmacije), ki so s svojim močnim sokom posebej obogatele ta odličen recept

Za oddajo komentarjev morate biti prijavljeni.