Image description
Mlečna prosena kaša z jabolki in suhimi slivami Andrej Goljat

Mlečna prosena kaša z jabolki in suhimi slivami

  • Enostavno (Težavnost)
  • Celo leto (Sezona)
  • 0 (Ocena uporabnikov)
  • 3 (Uporabnikov je dodalo recept v kuharsko knjigo)
  • Natisni
  • Povej naprej

Za 4 osebe

Sestavine recepta

  • mleko: 1/2 l
  • cimetova palčka: 1 kos
  • vanilija, bourbon: 1 strok
  • proso: 100 g
  • sladkor, rjavi: 80 g
  • jabolko: 1 kos
  • slive, suhe (brez koščic): 8 kosov

Ključne sestavine

  • mleko
  • cimetova palčka
  • vanilija, bourbon
  • proso

Priprava

Opis slike
sestavine

Mleko zavremo s cimetovo palčko in strokom vanilje, dodamo sladkor in dobro oprano in odcejeno proseno kašo. Kuhamo 5 minut in ob tem večkrat premešamo.

Opis slike
oprana in odcejena prosena kaša

Odstranimo cimetovo palčko in strok vanilje.

Opis slike

Dodamo suhe slive, narezane na koščke in olupljeno naribano jabolko ter med občasnim mešanjem kuhamo nadaljnjih 10 minut. Kašo odstavimo, jo pokrijemo in pustimo na toplem še 5 minut. Če je kaša presuha, dolijemo še malo mleka. Kašo nadevamo v skodelice in jo ponudimo s kakavom ali toplo čokolado.

Opis slike
Nazaj na vrh

Komentarji

Za oddajo komentarjev morate biti prijavljeni.