Image description
Jabolčni žele z Mascarpone kremo in jabolčnim tartarjem Andrej Kuhar

Jabolčni žele z Mascarpone kremo in jabolčnim tartarjem

  • Enostavno (Težavnost)
  • Celo leto (Sezona)
  • 0 (Ocena uporabnikov)
  • 0 (Uporabnikov je dodalo recept v kuharsko knjigo)
  • Natisni
  • Povej naprej

Za 4 osebe

Sestavine recepta

  • želatina v lističih: 8 listov
  • sok, jabolčni: 1/2 l
  • vino, belo: 100 ml
  • limona, sok: 1+2 čž
  • meta: 1 vejica
  • jabolko: 1 (Granny Smith)
  • vanilijev sladkor: 1 in 1/2 čž
  • mascarpone: 4
  • sladka smetana: 200 g

Ključne sestavine

Priprava

Najprej namočimo lističe želatine v hladnovodo. Jabolčni sok, belo vino in 1 žličko limoninega soka zavremo in ohladimo. Odvzamemo 0,1 l tekočine, zagrejemo in v tem raztopimo namočeno in dobro iztisnjeno želatino ter dodamo nazaj ohlajeni tekočini. Jabolčni žele kratko ohladimo in še mlačnega razdelimo v 4 kozarce. Pustimo 2 uri v hladilniku, da se strdi. Meto operemo, posušimo na kuhinjskem papirju in narežemo v fine rezance. Jabolko olupimo, odstranimo peške in narežemo v fine kockice. Dodamo narezano meto,1/2 vrečke vanilijevega sladkorja in 2 žlice limoninega sladkorja ter pustimo nekaj časa marinirati.

Mascarpone pomešamo s stepeno smetano in 1 vrečko vanilijevega sladkorja. Kremo napolnimo v dresirno vrečko in nabrizgamo na strjen jabolčni žele. Povrh razdelimo jabolčni tartar in garniramo s svežo meto.

Nazaj na vrh

Komentarji

Za oddajo komentarjev morate biti prijavljeni.