Image description
Kisanje zelja Mercator

Kislo zelje ni samo zelo okusno, ampak tudi zelo zdravo, saj vsebuje veliko C vitamina. Znate sami pripraviti kislo zelje?

Za vas smo pripravili nekaj koristnih nasvetov kako pripraviti domače kislo zelje.

  • Glave zelja očistimo, koren izluknjamo z nožem, v vsako luknjo damo po eno žlico soli in zlagamo zeljnate glave v posodo za kisanje.
  • Zelje pustimo stati 3-4 dni pokrito samo s krpo ali bombažnim prtom. Nato v posodo nalijemo mrzlo vodo da so glave pokrite in obtežimo,  da se ne dvignejo (vrečke z vodo, navzkriž položimo kuhalnice, lahko tudi s kamni).
  • Med zeljnate glave lahko damo narezano sveže zelje v vrečkah (polivinil), ki smo jih prej preluknjali z vilico, in se bo tako tudi to zelje skisalo.
  • Ko zelje zarumeni in zadiši, dodamo korenino olupljenega hrena in pokrijemo z odejo, hranimo lahko v kleti ali na hladnem balkonu.

Sorodni recepti

Jota

Mercator
  • 3
  • 3
Nazaj na vrh

Komentarji

Za oddajo komentarjev morate biti prijavljeni.