Andrej Goljat

Tomaž Vučko

Kuhar, Mercator-Gostinstvo

“Jesti je treba, da živiš, ne živeti, da ješ.”

Tip kuhinje, ki mi je  najbolj všeč:  domača slovenska (pretežno prekmurska), balkanska in mediteranska.

Tip kuhinje, ki ga ustvarjam:  ne ustvarjam nič novega, kombiniram pa veliko že ustvarjenega.

Tip kuhinje, ki ga ne maram:  instant proizvodi, hitra prehrana (fast food), razen dobre pizze, ki je zelo redka.

Kaj mi gre nabolj na živce:  posamezniki, ki pravijo, da ne marajo nečesa česar še niso poskusili. Jedci, ki začinijo že pripravljeno jed po svojem okusu, preden so jo sploh poskusili. »Poznavalci«, ki jedo prepečeno meso in KUHARJI, KI TO NISO!!!!

Kako se  pri meni doma:  ponavadi z žlico, vilico in nožem.

Kaj imam vedno v hladilniku in shrambi:  zelenjavo s tržnice, meso (telečje, goveje in svinjsko), olivno in 100% domače bučno olje, testenine in riž, vermut in konjak (za kuhanje), pivo in dobra buteljka vina (znamke ne smem izdati).

Moj največji kulinarični dosežek:  vsakič, ko štiriletna hčerka poje porcijo za odraslega človeka in na koncu reče, »to je blo pa dobr«.

Moj največji kulinarični poraz:  »100 ljudi 100 čudi!«

Zakaj si želim sodelovati na teh spletnih staneh:  ker hočem deliti izkušnje in znanje z ljudmi, ki nimajo časa obiskovati tovrstnih tečajev in izobraževanj.