Andrej Goljat

Magnifico

Glasbenik

“Rock'n'roll je simpl kot pasulj.”

Rojstni datum: 1.december

Izobrazba gimnazijski maturant

Zanimivosti iz življenja:  raje imam nezanimivo in dolgočasno življenje, zanimivosti se zgodijo same od sebe – hočeš ali nočeš.

Tip kuhinje, ki mi je najbolj všeč:  najraje imam sredozemsko in balkansko kuhinjo.

Tip kuhinje, ki ga ustvarjam:  kot sem že povedal, najljubši sta mi sredozemska in balkanska. Sredozemska predvsem zato, ker je lahka in romantična, balkanska pa, ker je močna in poživljajoča.

Tip kuhinje, ki ga ne maram:  ne maram makrobiotične kuhinje, niti katerokoli zvrsti t.i. newage kuhinj.

Kaj mi gre najbolj na živce:  "newagerskih" kuhinj ne maram, saj zanemarjajo tradicionalno znanje receptov in njihov vpliv na telo in dušo.

Kako se jé pri meni doma:  doma vsak dan kuhamo enako hrano kot jo bom pripravljal tudi za Mercator. To, kar kuham in jemo doma, bom skušal prikazati tudi v oddajah.

Kaj imam vedno v hladilniku in v shrambi:  v shrambi ne smejo manjkati riž in makaroni, saj je hrana s tema dvema sestavinama hitro pripravljena, v hladilniku pa prav tako ne zmanjka majoneze, svinjske masti in ocvirkov.

Moj največji kulinarični dosežek:  kuhana ovčetina s sladkim zeljem in krompirjem – to pripravim nekajkrat na leto, kadar dobim dober kos ovčetine. Kot dober kos mislim lojav (masten) kos. Dlje kot se kuha, bolj okusen je.

Moj največji kulinarični poraz:  palačink pa res ne znam pripraviti – ali so predebele ali pa mi jih ne uspe najbolje obrniti.

Lastnosti, ki me razlikujejo od drugih kuharjev:  razlikujem se od drugih, ker nisem kuhar, ampak muzikant. Kuharijo razumem malce po svoje in v tem je finta.

Zakaj si želim sodelovati na teh spletnih straneh:  če se smem izraziti po angleško: "There is no business like show business."

Zadnji kuharjevi video recepti

Kuharjevi recepti