Andrej Goljat

Mercator Gostinstvo

Recept pripravil: Bernard Markovič

“Lepota hrane ni v tem, da izstopa, ampak v tem, da si jo zapomniš.”

Rojstni datum:  2. november

Izobrazba:  srednješolska

Tip kuhinje, ki mi je najbolj všeč:  najbolj mi je všeč mediteranski tip kuhinje.

Tip kuhinje, ki ga ustvarjam:  uporabljam sveže, sezonsko izbrane materiale iz biološke predelave, s preverjenim poreklom. Ustvarjam zdravo kuhinjo z veliko zelenjave in vitaminov.

Tip kuhinje, ki ga ne maram:  ne maram jedi s konzervansi, predelane hrane brez okusa in hranilnih vrednosti.

Kaj mi gre najbolj na živce:  najbolj mi gre na živce, da oseba, ki pripravlja hrano, nima odnosa do sestavin in jedi, ki jih pripravi.

Kako se jé pri meni doma:  odvisno od časa; če ga je kaj na voljo, se najraje zadržujem v kuhinji, kjer eksperimentiram, preizkušam nove kombinacije jedi in okusov v družbi prijateljev in ob kozarčku dobrega vina.

Kaj imam vedno v hladilniku in v shrambi tako kot jaz, tudi moj hladilnik ne more preživeti dneva brez dobrega sira, domačega šalama, svežega jogurta, sezonske zelenjave, sadja, svežega kvasa, sladoleda in seveda buteljke dobrega belega vina; v shrambi pa se najdejo solni cvet piranskih solin, oljčno olje, moka, riž, raznovrstne začimbe z vsega sveta in ogromne količine čokolade.

Moj največji kulinarični dosežek udeležba na kulinarični olimpijadi z društvom TERRA CARSUS, IKA 2008, Erfurt, Nemčija.

Moj največji kulinarični poraz:  ga še nisem doživel.

Zakaj si želim sodelovati na teh spletnih straneh:  sodelovati želim zato, ker mi to predstavlja nov izziv.

Zadnji kuharjevi video recepti

Kuharjevi recepti